På trykjagt 2015 med NCjagt

 1,258 total views,  1 views today

billed4Det er efterhånden blevet en fast tradition, at Thomas Hørup og jeg (Poul-Erik) tager på trykjagt i Tyskland med NC Jagt og 2015 var ingen undtagelse. Det er nu tredje år i træk, vi tager denne tur. I år tog vi til Prenzlau i det nordøstlige Tyskland ca. 80-100 km nord for Berlin i Stadtwald Prenzlau Brandenburg – et stort stats skovdistrikt fordelt på tre dages jagt fra den 10-12. december. Hvert revir var fra 750 – 1500 hektarer.

Vi ankom den 9/12 sent om eftermiddagen til Gerswalde hvor vi blev inkvarteret på et lille hyggeligt Gasthof. Efter et godt måltid mad og øl fik vi en grundig brieffing af NC Jagtguide Kim Andersen. Kim gav en grundig vejledning og instruktion om de kommende tre dages trykjagt på dåvildt, kronvildt, råvildt, vildsvin og rovdyr – ræv, mårhund osv. Kim taler flydende tysk og er en stor hjælp når den tyske Jagdförster holder parole – så er det med at holde ørene stive.
Vi skulle være klar næste morgen kl. 06:30 til morgenmad. Vi kørte fra hotellet kl. 07:30, så vi kunne være fremme på reviret til indskrivning senest kl. 08:00 – der var ca. 15 minutters kørsel til revirerne. Efter parole og navneopråb, fik vi anvist vores tyske jagtfører, som skulle sætte os af ved vores repektive tårne. Her fik vi en grundig sikkerheds instruktion om skudvinkler. Der var styr på sikkerheden. Senest kl. 09:00 skulle man være på plads i tårnet og kort efter startede drevet med hundeglam og de første skud lød. På jagtens første og henholdsvis trejde dag fik Thomas en råbuk og en flot keiler. Jeg fik på jagtens første dag en pæn überlaufer og på jagtens anden dag en lidt træls anskydning på en lille keiler, som heldigvis blev nedlagt af naboposten – jeg havde ramt den lige under brystet og skudt en hov af et forløb, så godt den blev nedlagt, men jeg ville gerne selv have leveret den til paraden, men sådan er jagt….

Poul-Erik Fra TBJbilled3
Tange-Bjerringbro Jagtforening