SANDHOF 2020 (Jagt nr. T 35)

 620 total views,  1 views today

Jagt i Sandhof

T 35 lørdag d. 14. November 2020 revir Schlowe

 

Vi kører, så vi er på overnatningsstedet: Hotel/Gasthaus Zwei Linden, Platz der Arbeit 1, 19399 Dobbertin  senest kl. 17.30 aftenen før jagten.Der er ca. 290 km fra Kruså. Der køres i bus fra DK til hotellet og retur til DK dagen efter ( forventet afgang fra jagten ca. kl. 16.00 ).

På selve jagtdagen bliver jægerne fordelt i 3 minibusser for at blive kørt til reviret.Værelserne ryddes om morgenen og kuffert/tasker stilles i bussen.

Ved ankomst om fredagen bliver sengepladserne fordelt. NCJAGTs jagt guide holder en information om hvad der skal ske den næste dag. Vi plejer at spise sammen om aftenen og får hilst på hinanden, inden vi går til ro.

Efter morgenmaden, som vi indtager på overnatningsstedet kl. 06.00, kører vi ud til mødepladsen. Da vi er kommet på landet er der ikke hoteller ved hvert jagtområde, så der må påregnes lidt kørsel ( ca. 30 minutter ). Alle jagter er jagter med ca. hhv. 80 -120 deltagere og ca.15-30 hundeførere. Jagtarealet er ca.600 – 1500 ha. Mødetid er senest kl. 7.45, så vi kører fra hotellet i minibusserne senest kl. 07.00

Hotellet tager imod visa-dankort. Hvis der skydes noget under jagten som der skal betales for, jf. nedenfor, bliver dette faktureret til NC-jagt, der så viderefakturerer dette til jægeren efter hjemkomst. Så man behøver kun at veksle til diverse småfornødenheder hjemmefra – og så ellers bruge kortet.

Jagten og instruktionen

Vildtet der er frigivet og kan forekomme er overvejende  vildsvin, då-, kron- og råvildt, rovdyr. Ræven sandsynligvis fredet men afskydning af mårhund og vaskebjørn.. Fri afskydning af klovbærende handyr indtil 1 år og samtlige klovbærende hundyr, kalve, lam, unger. Dog ifl. parolen som gives om morgenen. Keilere over to år, uanset størrelse koster 400 euro hvis man vil have trofæet med hjem – ellers gratis. Hjorte i aldersklasse 2 ( dvs. 6 og otteendere – hjorte under 4 år ) koster 250 euro – hvis de bliver frigivet. 

Hvis man skyder vildt som ikke er frigivet, opkrævet 2 x afskydningsafgift i bøde og man får ikke trofæet med hjem. En hjort på f.eks. 5 kg. koster i bøde 5000 euro.

 

07:45

Er der Indskrivning, underskrift, fremvisning af tysk jagttegn og skydebevis. Vi skriver under på, at vi har hørt og forstået sikkerhedsreglerne og fået en instruktion om jagtens forløb. Derefter tildeling af dit skydetårns nummer.

Åbning af jagten

Parole. Hvad der må skydes. Læg nøje mærke til, HVAD der må skydes. Ellers spørg!

Navneopråb. Jægerne går over til den tildelte jagtfører

Fordeling af, hvem man skal have med eller køre med ud i terrænet. Følg førerens vogn

Køre samlet ud til det tårn, man skal sidde i

Føreren viser i hvilken retning man må skyde, og i hvilken man ikke må skyde

HUSK: Ikke lade geværet, før man sidder i tårnet

Der må skydes, når man er oppe i tårnet og indtil det angivne tidspunkt kl. 12.15. Derefter kun fangstskud tilladt. I opbrækspausen, der er mellem kl. 10.45 og kl.11, må man forlade tårnet med den orange vest og orange hattebånd på og ellers aldrig forlade tårnet under jagten, undtagen hvis, efter ordre, det skudte skal luftes. Det må kun ske, hvis naboposten er informeret, og man bærer den orange vest. Hold kontakt til naboen. Der må ikke afgives skud ( dog fangstskud fra få meters afstand ) i opbrækspausen.

 

09.15

Drevet begynder. Man hører hundene og de første skud. Spændingen stiger

10.45 -11,00 Opbrækpause, der må ikke afgives skud i dette tidsrum

 

12.15 Jagten er slut (Hahn in Ruhe)

Der aflades INDEN man går ned fra tårnet.

Det skudte vildt brækkes af jægeren. Har jægeren ikke veterinærbevis, skal ”anstilleren”  se al indmad af dyret. Fortæl, hvis der har været uregelmæssigheder ved dyrets adfærd.

Er det skudte ikke faldet, skal man markere skudretningen.

Vente på, at man bliver hentet.

Meddele føreren, hvor mange skud der er afgivet og til hvad, samt hvad man har set

Hjælpe med at få vildtet op på transportvognen, hvis dette ønskes

Ikke selv foretage eftersøgning, men markerer retningen.

Evt. tage vildfarne driverhunde med hjem til paradepladsen. Ikke medbringe våben. De skal aflåses i bilen.

 

13.00-16.00

Afslutning, hyldest og kvist til jægere, der har skudt noget. Vildtparade med hornblæsning, der blæses over hver art. Suppe m.v.

Der tages forbehold for de angivne klokkeslæt. De nøjagtige tidspunkter meddeles på morgenparolen og vil også fremgå af den seddel som udleveres om morgenen. Her er også oplistet det vildt som er frigivet.

HUSK: man bliver indtil jagten er afsluttet og der er blæst jagt forbi. Jægere der kører hjemad før afslutning og eftersøgning er tilendebragt er uønskede gæster.

 

SIKKERHED

Enhver er ansvarlig for afgivne skud

Skyd aldrig, hvor der ikke er kuglefang, vær opmærksom på hvor der skydes

Skyd ikke på afstande over 100 meter og ikke til hurtig flygtende vildt

Læg nøje mærke til, hvor naboposten er placeret

Bær den GODKENDTE ORANGE vest og hat med rødt bånd under hele jagten.

Vær påpasselig med indtagelse af alkohol. Ledelsen har ret til at bortvise uden refusion de deltagere, som har drukket. Det er forbudt, både før og under jagten, at indtage alkohol.

 

Alle angivne tider og oplysninger kan ændre sig. Endelige instrukser gives på parolen

 

Med i prisen:

  • Jagten i 1 dag
  • Overnatninger i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad
  • Afskydning af frigivet vildt, dog betaling for visse hjorte og keilere.
  • Tysk og dansk moms samt bidrag til Rejsegarantifonden
  • Guide fra NCJAGT
  • Tysk skydebevis på grisebanen i Ulfborg

Ikke inkluderet:

  • Ekstra fortæring og drikkevarer ud over morgenmad
  • trofæafgifter for visse hjorte og keile samt jagttegn og forsikring

 

Der kræves veterinærkursus, 0g ”SCHIESSNACHWEISS”. Blyfrie kugler er et ubetinget krav.

 

Det tyske skydebevis ”Shiessnachweiss” skal være underskrevet i jagtåret som går fra 1.4 – til 30.3 det følgende år.

 

Alle vore jagtarrangementer omhandler jagt i naturen. Vi kan derfor ikke give garanti for en bestemt afskydning eller give refusion for ikke nedlagt vildt. Jægeren skal altid acceptere de regler, der gives af Försteren. Vi har som jagtgæster ingen indflydelse på jagtens afvikling, antallet af deltagere eller resultat. Det er skovdistriktets administration, der alene forvalter afviklingen.

 

Bemærk: Mange steder i Tyskland kan man ikke bruge div. Betalingskort. Det kan man dog på hotellet. Der er et mindre supermarked 50 meter fra hotellet.

 

NCJAGT Kjeld Foldager, tlf. 29665705 mail: kf@ncjagt.dk   www.ncjagt.dk  

Med forbehold for afbud, ændringer, tekst- og oversættelsesfejl, kursudsving samt uforudsete pålagte ekstraudgifter, momsændringer mv.

Vi bor på det gode og hyggelige hotel Zwei Linden, Dobbertin